Rekreacija.org

Vesti


SUTRA POČINJE EVROPSKO ŠKOLSKO PRVENSTVO U ŠAHU

piše: Stanislava Zec | pre više od 5 godina

SUTRA POČINJE EVROPSKO ŠKOLSKO PRVENSTVO U ŠAHU

Evropska šahovska Unija poverila je Šahovskom savezu Vojvodine i Šahovskom savezu Srbije organizaciju Evropskog školskog prvenstva u šahu za decu od 7 do 17 godina, koje će se održati uz generalno pokroviteljstvo Grada Novog Sada na Novosadskom sajmu, u auli i Kongresnom centaru, od 20. do 28. juna 2013. godine.

Svečano otvaranje Prvenstava održaće se upetak, 21. Juna u 14:00 časova u auli Master centra Novosadskog sajma, uz prisustvo velikog broja predstavnika Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije, Vlade Vojvodine, Grada Novog Sada, Šahovskog saveza Srbije, lokalnih samouprava, drugih zvaničnika i ljubitelja šaha.

Prvenstvo će svečano otvoriti gradonačelnik Grada Novog Sada i predsednik organizacionog odbora Prvenstva Miloš Vučević, predsednik Šahovskog saveza Vojvodine i direktor organizacionog odbora Prvenstva M.Sc. Miroslav Kopanja i savetnik za školski sport u Ministarstvu sporta i omladine Igor Marinković.

Novi Sad će dočekati preko 200 učesnika iz 13 zemlja i više od 100 takmičara sa teritorije Republike Srbije. Najviše predstavnika broji Turska, Engleska, Rusija, Azerbejdžan kao i Slovenija. Učešće domaćih takmičara su podržale lokalne samouprave, savezi, klubovi i škole iz sledećih gradova: Novi Sad, Beograd, Apatin, Sombor, Stara Pazova, Pančevo, Zrenjanin, Senta, Alibunar, Niš, Loznica, Bački Petrovac, Kula, Žabalj i drugi.

Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog  sekretarijata  za sport i omladinu AP Vojvodine, Grada Novog Sada i lokalnih samouprava. Ovim Prvenstvom, Republika Srbija i Grad Novi Sad dobili su priliku da se promovišu u ovom sportu, ali i u drugim društveno-političkim i kulturno-turističkim oblastima.
+ Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije