Rekreacija.org

Vesti


Festival ekstremnih sportova 27. i 28. jula u Trsteniku

piše: E kapija | pre više od 5 godina

Festival ekstremnih sportova 27. i 28. jula u Trsteniku

Oko 150 učesnika očekuje se na prvom Festivalu ekstremenih sportova u Trsteniku, koji će prvi put na Balkanu na jednom mestu okupiti vrhunske sportiste.

Oni će se takmičiti u više krajnje opasnih disciplina: paraglajding, parkur, rolerblejding (vožnja rolera sa preprekama), penjanje uz veštačku stenu, skejt bording, vejkbording ("skijanje" na dasci)...
Među najekstremnijim stvarima koje će učesnici izvesti je ramp džamp (skakanje sa mosta preko Morave), bejzdžamp - skakanje sa dimnjaka Gradske toplane od 103 metra i "rap džamp" odnosno "šetanje" sa Kule u centru Trstenika visoke 50 metara!
Organizatori u Klubu ekstremnih sportova "Adrenalin" poručuju da će sve biti spremno za ambiciozne prezentacije 27. i 28. jula, a uvod u festival su radionice o ovim sportovima koje se za najmlađe organizuju već 20. jula.
- Doći će nam najbolji ekstremni sporisti iz Srbija i regiona, tako da pored ljubitelja ovih sportova očekujemo i brojne turiste - ističe za "Novosti" Saša Ristić iz Kluba "Adrenalin".
- Tokom festivala učesnici će prikazati svoje umeće, a najveći broj dešavanja odigravaće se na Gradskoj plaži, osim posebnih atrakcija kao što je skok sa Gradske toplane i "šetanje" od vrha zgrade Kule, metodom koju koriste pripadnici specijalnih jedinica.
Pored organizovanog smeštaja za učesnike, koji je ograničen, u Klubu "Adrenalin" planiraju i poseban prostor za postavljanje šatora, tako da će sa "stanarima" kampa broj učesnika ovog neobičnog festivala sigurno premašiti broj od 150.
- Svi ovi sportovi, veoma popularni u svetu, kod nas imaju dosta poklonika, ali iziskuju i vežbu i disciplinu - napominje Miloš Mitrović, predsednik Kluba ekstremnih sportova i jedan od najpoznatijih srpskih alpinista.+ Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije