Rekreacija.org

Vesti


Najmasovniji rukometni turnir za decu u Evropi od 2. maja u Novom Sadu

piše: Radio 021 | pre više od 5 godina

Najmasovniji rukometni turnir za decu u Evropi od 2. maja u Novom Sadu

Treći međunarodni turnir u rukometu i mini-rukometu "Rastimo - Trofej Grada Novog Sada" održaće se od 2. do 4. maja u sportskim dvoranama u Novom Sadu, Kaću, Futogu, Budisavi i Žablju.
 
 

Sportski direktor manifestacije Milivoj Jakšić kaže za 021 da će na turniru učestvovati oko 2.000 mališana uzrasta od 11 do 17 godina. "Učestvovaće 38 muških i 23 ženske ekipe u rukometu, i 19 muških i 12 ženskih ekipa u mini-rukometu. Pored ekipa iz Srbije, učestvovaće deca iz svih bivših jugoslovenskih republika, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Grčke i Austrije. Odigraće se 157 utakmica u rukometu i 72 u mini-rukometu", navodi Jakšić.

Ovaj jedinstveni festival dečijeg sporta i takmičenja u rukometu i mini rukometu, kao i druženja, najveća je manifestacija ovog tipa ikada održana u Srbiji i ovom delu Evrope, a njen osnovni cilj je da se deca - mladi rukometaši kroz igru, takmičenje i druženje na neposredan i nenametljiv način uvere da je bavljenje sportom koji vole jedina alternativa svim pogrešnim životnim vrednostima sa kojima se ona svakodnevno susreću.Utakmice će se igrati od 9h ujutro do 21h. Finalne utakmice se igraju u Kaću, sa početkom u 13h, a dodela nagradna i priznanja je u 18h. Najboljim ekipama biće dodeljeni pehari, medalje i diplome.

Organizator i domaćin turnira je Rukometni klub "Rastimo" u saradnji sa Rukometnim savezima Srbije, Vojvodine i Novog Sada, rukometnim klubovima Vojvodina, Jugović i Metalac, Savezom za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Novog Sada i osnovnim školama "Jožef Atila" i "Đura Jakšić".


+ Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije