Rekreacija.org

Vesti


OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU

piše: Redakcija | pre više od 3 godine

OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU

Otvorena je „11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE“ u organizaciji Saveza „Sport za sve“ Vojvodine koja će se održava, uz generalno pokroviteljstvo Pokrajinske vlade, u periodu od 3. do 5. jula 2015. god. u Srbobranu.

 

Pre samog defilea po programu organizatora održana je stručna tribina„SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI RADNIKA U FUNKCIJI KVALITETA RADA I ŽIVOTA“ na kojoj su govorili eminentni profesori sa novosadskog i beogradskog fakulteta: Prof. dr Dušan Mitić, Prof. dr Milena Mikalački  i Prof. dr Franja Fratrić. Na tribini su se predstavile nove tendencije u radničkom sportu i značaj rekreacije kod zaposlenih.  

Preko 2.000 takmičara i 220 ekipa učestvuje u 19 muških i 13 ženskih sportskih disciplina, a Srbobran ove godine je ugostio preko 3.000 učesnika iz svih gradova Vojvodine.

U samom defieu otvaranja učestvovalo je oko 400 sportskih radnika, učesnika olimpijade, kao predstavnika svojih firmi i  kompanija iz privatnog sektora, javnih i javno-komunalnih preduzeća, lokalnih samouprava, sindikata, udruženja građana, udruženja osoba sa invaliditetom i sportskih udruženja. 

 


Olimpijadu je svečano otvorila predstavnica Pokrajinske vlade i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.

„Ova jedanaesta edicija SORV-a čiji je domaćin opština Srbobran, dokaz je da prave vrednosti mogu da se neguju i u ne tako zlatnom vremenu za sport upošte, a za to su najviše zaslužni organizatori Olimpiski komitet SORV, Savez „SPORTA ZA SVE“ Vojvodine, Savez samostalnih sindikata Vojvodine, Pokrajinski granski savez u rekreativnom sportu i predstavnici opštine Srbobran. „ - rekla je Marinika Tepić.

 


Prisutne goste su pozdravili predsednik Olimpijskog komiteta SORV Goran Milić i kao domaćin predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović, a događaj su svojim prisustvom uveličali potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za rad i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, preko 100 gostiju (zvaničnika, političara, predstavnika lokalnih samouprava, sportita i sportskih radnika) iz cele Srbije i regiona.

 + Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije