Rekreacija.org

Vesti


Pančevo dobija najveći skejt park u Vojvodini

piše: E kapija | pre više od 5 godina

Pančevo dobija najveći skejt park u Vojvodini

Na 2.200 kvadratnih metara u nekada zapuštenom parku Barutana završava se izgradnja modernog skejt parka. Ljubitelji ekstremnih sportova u Pančevu do sad su se snalazili kako su znali i umeli, a uskoro će i u svom gradu imati sve uslove da napreduju.

Pančevo je nekada bilo prepoznatljivo po najboljim skejterima i bajkerima u Srbiji, ali ljubitelji ekstermnih sportova u drugim gradovima brže su napredovali, jer su imali gde da vežbaju.
Predsednik kluba ekstremnih sportova "Free style" iz Pančeva Aleksandar Trbović kaže da se nada da će se sada stvari promeniti. Ne tako davno bili smo najjači na bajk i skejt sceni u Srbiji, ali zbog nedostatka ovakvih skejt parkova taj primat preuzeli su nam Subotičani i Novosađani. Siguran sam da ćemo povratiti staru slavu, jer imaćemo sad i mi sve uslove za dobar rad - kaže Trbović.
U skejt parku zasađeno je i oko tri stotine sadnica različitih drvenastih biljaka, a za ljubitelje alpinizma biće postavljen i zid za penjanje. Sve to je urađeno zahvaljujući Javno-komunalnom preduzeću "Zelenilo" koje je zaduženo za uređenje ovog prostora. Biće ovo najveći skejt park u Vojvodini i zadovoljavaće sve uslove da se organizuju i Evropska prvenstva u skejtu. Neki od elemenata se već nalaze u susednom "Aviv parku" i oni će se ovde premestiti, a ostatak ćemo kupiti. Bilo bi dobro kada bi nam i sponzori pomogli da nabavimo što više sprava za naše ekstremne sportiste - kaže direktor JKP "Zelenilo" u Pančevu Dragan Katuca.


+ Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije