Rekreacija.org

Vesti


POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV

piše: Network media | pre više od 3 godine

POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV

U Srbobranu, kao gradu domaćinu „11. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE“ koji će se održati u periodu od 3. do 5. juna ove godine, danas su poznati raspored takmičenja i disciplina kao i kandidati gradova domaćina za olimpijadu 2019. godine. 
 

Događaju je prisustvala pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marnika Tepić, predstavnici opštine Srbobran, članovi olimpijskog komiteta, predstavnici gradova/opština kandidata za domaćina „12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE“, predstavnici regiona i vođe ekipa (učesnici u ovogodišnjoj olimpijadi), ličnosti iz javnog života iz oblasti sporta.

                                                                                 Foto: Network media 

"Ova manifestacija cija je tradicija duga 40 god. beleži sportsku istoriju Vojvodine u svakom smislu. Tokom priprema za predstojeću olimpijadu Pokrajinska vlada je aktivno uzela učešće te pomogla opštini Srbobran kroz infrastrukturne investicije, naročito zbog toga što to ostaje i nakon manifestacije, jer akcenat Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jeste unapređenje kvaliteta aktivnog slobodnog vremena i razvoj školskog sporta. Čestitam domacinu opštini Srbobran i kandidatima gradovima domaćinima da se pokažu u najboljem svetlu" - rekla je Marinika Tepić, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu.

Goran Milić, predsednik olimpijskog komiteta pozdravio je sve prisutne te tom prilikom istakao istorijat olimpijade i davnu '71 god. kada je doneta odluka da Vojvodina ima ovakvu manifestaciju, čija je osnovna zamisao, pored afirmacije sporta, i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta opština.

Ispred domaćina olimpijade, opštine Srbobran, obratio se Zoran Dudvarski te ovom prilikom izrazio zadovoljstvo sto je po drugi put Srbobran domaćin ovog takmičenja. "Organizacija olimpijade je u poslednjoj fazi. Želim da poželim svima prijatan boravak, a učesnicima sreću u žrebu".

Gradovi kandidati za olimpijadu 2019. su Bečej-Novi Bečej, Senta i Žabalj-Temerin, a konačna odluka olimpijskog komiteta biće saopštena tokom olimpijade u Srbobranu.

Raspored i satnica takmičenja olimpijade biće istaknuta na zvaničnom sajtu Saveza. (http://www.sportzasve.org/)

                                                                                     Foto: Network media 

 

 


+ Pogledaj kompletnu listu sportova
 1. Tema broja:

  Kapuera

 2. Stručni članak:

  Istorijat kapuere

 3. Kapuera u Srbiji:

  Promocija veštine već 15 godina

Rekreacija.org Vesti

 1. ZAVRŠENA 11. SPORTSKA OLIMPIJADA RADNIKA VOJVODINE U SRBOBRANU
 2. BEČEJ-NOVI BEČEJ DOMAĆIN 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE 2019. GODINE
 3. OTVORENA 11. SORV U SRBOBRANU
 4. Takmičari danas počeli sa pripremama za 11. SORV u Srbobranu
 5. Ivana Jandrić donela Srbiji osmo zlato u Bakuu
 6. DALMA BENEDEK RUŽIČIĆ I MILICA STAROVIĆ ŠAMPIONKE EVROPSKIH IGARA
 7. Nikola Grbić: Žao mi je što sa Vošom nisam igrao u Evropi
 8. POZNAT RASPORED I TAKMIČARI ZA 11. SORV
 9. Najzdravija moguća fizička aktivnost: Plivanje podmlađuje celo telo
 10. Miroslav Kopanja novi predsednik Šahovskog saveza Srbije